prihlásenie|registrácia |
0 Nákupný košík
kontakt - mapa - číslo účtu
Menu
Pyramída osobnosti - centrum sebarozvojaPyramída osobnosti - centrum sebarozvoja
Články

Témy

Sila mysle a ducha Vzťahy a láska Šťastie a zdravie Filozofia a mystika Nevysvetliteľné záhady Tajomná história

ALCHÝMIA VZŤAHOV = váš seriál o zlepšovaní svojich vzťahov: výber z kompletnej série o vzťahoch (CD A + B)
1/ PREČO SA NAM NAŠA LÁSKA PO ČASE ROZPADÁ

Mnohé z vás už prežili scénu manželského sľubu pred veľkou verejnosťou širokej rodiny a známych. Svadobný okamih, kedy človek s veľkou túžbou a ešte väčším očakávaním hľadí do budúcnosti a na chvíľu chce vedome zabudnúť, že jediná istota, ktorú tu na Zemi máme = je len premenlivosť a pominuteľnosť jednotlivých okamihov.
Ona zamilovane verí, že on sa k nej najviac hodí a že ju zabezpečí a on zamilovane verí, že ona jediná mu dá to všetko, čo on pre svoju spokojnosť a pohodlie potrebuje. A keď prejde pár mesiacov či rokov, zrazu zamilovaní zistia: že to všetko romantické a zamilované je nenávratne preč a nechápu prečo, veď sa ich láska zdala silná až po hrob.

čítaj viac

ALCHÝMIA VZŤAHOV = váš seriál o zlepšovaní svojich vzťahov: výber z kompletnej série o vzťahoch (CD A + B)
2/ VAROVNÉ PRÍZNAKY ROZPADAJÚCEJ SA LÁSKY

Väčšinou ich neberieme vážne, pretože sa odrážajú v sexualite a nechuti byť s partnerom tak ako predtým. Už sa na neho netešíme, už sa tak nesnažíme, už sa dokonca vyhovárame, prečo ho odmietnuť, aby sme sa sami pred sebou nejako ospravedlnili a našli na to utekanie pred ním nejakú výhovorku. Ľudia sa často tvária, že sex a láska sú dve oddelené veci. Niektorí sexom dokonca udobrujú svoje hádky a stavy napätia medzi sebou, lenže tak neriešia príčiny tohto vznikajúceho napätia a ono v ich vnútri stále ďalej vzrastá.

čítaj viac

ALCHÝMIA VZŤAHOV = váš seriál o zlepšovaní svojich vzťahov: výber z kompletnej série o vzťahoch (CD A + B)
3/ NÁŠ SVET SKRYTÝCH TIEŇOV

Raz na jednej konzultácii sa mi sťažovala jedna dáma značne rozhorčene na svojho manžela. Veľmi neľútostne sršala množstvom výčitiek na človeka, s ktorým žila pod jednou strechou, akoby bol náhle cudzí a vari aj najhorší na svete. Nevedela prijať jeho vraj rastúce negatívne stránky povahy, ktoré ju čoraz viac rozrušovali a to už podľa nej ďalej nezvládala. Vraj sa ich láska začína premieňať na nenávisť a jej posledná veta mi stále znela v ušiach: „...čo s tým? No poraď, čo mám s tým robiť? Kde sa vytratila naša láska?“ Dnes sa ma to pýta čoraz viac ľudí a čoraz skôr v ich mladých vzťahoch... poďme sa pozrieť na to - čo s tým včas môžeme spraviť, aby nás naša láska napĺňala a nie časom rozhorčovala.

čítaj viac

ALCHÝMIA VZŤAHOV = váš seriál o zlepšovaní svojich vzťahov: výber z kompletnej série o vzťahoch (CD A + B)
4/ AK CHCEŠ ZÍSKAŤ PRINCA NA BIELOM KONI - NAJSKÔR SA TY STAŇ PRINCEZNOU

Musíme sa na seba, ale aj na iných začať pozerať novým pohľadom. Každý, kto vidí v druhých ich pravú božskú podstatu. – pochopí, že tá už je v sebe samej v zmysle stvorenia dokonalá. Len naše ego vyrastajúce v tejto až príliš hmotnej súčasnej realite so značne dopletenými pravými hodnotami - na to často zabúda. Kým sa ono, čo tzv naše nižšie JA nespojí so svojím vyšším JA a neuvedomí si duchovnú podstatu univerza a aj seba samého = viac sa zameriava na tento pominuteľný svet plný rôznych lákajúcich pozlátok hmoty a bezduchých plytkých často až seba zničujúcich závislostí a zábaviek. Ale pritom si všetci sťažujú = že nedostávajú tieto božské kvality služby, oddanosti a hlbšej lásky od druhých. Kritizovanie ide ľahko, ale ťažšie sa nám už pracuje na sebe samých...  Keby sme však niečo vedeli o našom vnútornom magnetizme príťažlivosti fungujúcom aj na priťahovanie našich partnerov k nám = rýchlo by sme začali na sebe pracovať a zdokonaľovať sa.

čítaj viac

Rozhovor k workshopu Alchýmia ženy:
Ak pochopíme karmu - zbavíme sa jej

Ženy stelesňujú dostredivý jinový princíp živlu vody, vďaka čomu nasávajú energie z priestoru. Muž sa ľahšie otrasie z bolestí či iných šokov a hodí ich za hlavu, lebo predstavuje odstredivý princíp živlu ohňa jang. Ak do nádoby s vodou padne len kvapka atramentu, už je číra voda zafarbená. Ženský princíp v nás podobne všetko drží v sebe a viac prežíva. A preto ženy aj v tejto už slobodnej dobe prežívajú stále dosť ťažké obdobie. Hoci u nás nemáme diskrimináciu žien, napriek tomu je veľa žien nešťastných a utrápených. Nesieme v sebe množstvo rôznych bolestí, smútkov, tráum a vyplavujú sa z nás aj nahromadené staré pocity krívd, zranení a ubližovaní. Čistí sa tak naša minulosť, ktorá sa ukladala nielen cez prežívanie našich predkov do našej DNA, ale aj do energetického poľa Zeme. Aj priestor si energie pamätá, nielen naše bunky.

čítaj viac
« 1 2 3 4 5 »