prihlásenie|registrácia |
0 Nákupný košík
kontakt - mapa - číslo účtu
Menu
Pyramída osobnosti - centrum sebarozvojaPyramída osobnosti - centrum sebarozvoja
Články

Témy

Sila mysle a ducha Vzťahy a láska Šťastie a zdravie Filozofia a mystika Nevysvetliteľné záhady Tajomná história


Aké posolstvá nám odovzdávajú kruhy obilí?

Už takmer päť  desaťročí vzrušujú milovníkov záhad kruhy v obilí. Ide o piktogramy, ktoré obyvateľom modrej planéty očividne niekto alebo niečo podáva v čoraz zložitejšej forme. Od jednoduchých kruhov vznikajúcich v poliach a na lúkach pod neviditeľným pláštikom noci (70-te roky) až po zložité, obrovské a esteticky nádherné piktogramy (od 90-tych rokov) vychádzajúcich zo znalostí posvätnej geometrie. Často veľa svedkov videlo, ako obrazce tvoria v noci lietajúce svietiace malé gule, dokonca ich viac razy nafilmovali amatérskymi videokamerami. Steblá obilia našli pritom nepolámané a poskladané do tvaru špirály až k zemi. Niekedy má jeden kruh i niekoľko vrstiev. Klasy i napriek ohnutiu rastú ďalej vo vodorovnej polohe. Pri kompasových meraniach objavili výskumníci v stredoch kruhov výrazné elektro-magnetické výchylky.

Kruhy vznikli aj na slovenských poliach. Sledoval a na video ich natáčal Miroslav Karlík z Trnavy. Tie prvé sa objavili v r. 1996 v Pustej Vsi pri Vrbovom. Potom nasledovali napríklad v bratislavskej Petržalke, v Malinove, v Cíferi, pri Senici, pri Čadci … Pri nákrese na mapke sa tiahnu jednou líniou od Bratislavy popri Malých a Bielych Karpatoch na sever k Čadci.

Tvar obrazcov je z roka na rok zložitejší. V deväťdesiatych rokoch ich len v anglických poliach pribudlo niekoľko stoviek. Priemer kruhových obrazcov sa pohybuje od 50 cm do 45 m, najväčšie formáty dosahujú veľkosť až 180 m a pokrývajú plochu 10 000 m2.

Bádatelia sa nimi horúčkovito zaoberajú.

Jedni našli ich podobenstvo v alchymistických symboloch, iní sa dopracovali až do predhistorických čias k nápisom v starých jaskyniach a kamenných svätyniach. Americký filológ Steve Canada vykladá piktogramy podľa sumerských symbolov a tvrdí, že nimi chcú Anunnakovia (obyvatelia vracajúcej sa desiatej planéty Nibiru s inou obežnou dráhou) ohlásiť svoj návrat.

Anthony Dodd, riaditeľ výskumu ufologickej organizácie QI, je presvedčený, že cez piktorgramy chcú dať mimozemšťania pozemšťanom posolstvo varovania. Dostávame sa do slepej uličky, odkiaľ už niet návratu. Ide o znečisťovanie a ničenie našej planéty, ktoré je už v takom rozsahu, že čoskoro nebude možné vrátiť sa naspäť, teda zregenerovať a oživiť umierajúcu prírodu.

Veľký šamanský vizionár Sun Bear ich dešifroval tak, že modrá planéta stojí pred veľkými zmenami, lebo prichádza čas jej uzdravenia pomocou oživení starých kamenných kruhových svätýň. Tie kedysi svojím rozvibrovaním umožňovali ľuďom vojsť do styku s energiami neba a zeme, čím človek nevyhnutne prechádza vnútornou transformáciou a samoozdravovacím procesom organizmu.

Niečo podobné potvrdilo aj médium Isabelle Kingstonová. Znaky v obilí sú vraj pozostatky vzniknuté pri nábíjaní energetických tepien Zeme vyššími inteligenciami, ktoré prebúdzajú spiritualitu ľudí a menia vedomie človeka bez ohľadu na to, či si to uvedomuje.

Filozof a odborník na posvätnú geometriu John Michell tvrdí, že kruhy nabúravajú vedecký obraz sveta a materialistický pohľad na život. Údajne tak akýsi vyšší informačný zdroj mení svetový názor ľudí. Domnieva, že význam týchto symbolov spočíva v psychologickom programovaní ľudstva a ovplyvňovaní celkového planetárneho vedomia pri prechode do novej duchovnejšej éry ľudstva – do veku Vodnára..


späť