prihlásenie|registrácia |
0 Nákupný košík
kontakt - mapa - číslo účtu
Menu
Pyramída osobnosti - centrum sebarozvojaPyramída osobnosti - centrum sebarozvoja
Články

Témy

Sila mysle a ducha Vzťahy a láska Šťastie a zdravie Filozofia a mystika Nevysvetliteľné záhady Tajomná história


Reflexné masáže – podporujú činnosť orgánov – rozhovor s Zoltánom Fríderom

Liečenie masírovaním chodidiel

Určite si ešte z detstva tí starší z vás  pamätajú, ako starí rodičia, neovplyvnení tak modernou civilizáciou, pokrikovali na malých vnúčikov, aby chodili bosí. Po tráve, po kamienkoch, po piesku. Dnešní mladí rodičia by sa hneď ohrádzali, že si niečo pichnú do nohy, alebo ich štipnú včely. Tým však len podporujú chúlostivosť a odtrhnutosť od prírody, čo sa neraz vypomstí práve na našom zdraví.

Aj Zoltán Frieder to doporučuje, v nohách sa veľmi dobre vyzná. Venuje sa totiž reflexnej masáži. Chodidlá sú posiate reflexnými bodmi, tzv. receptormi. Ide o citlivé nervové zakončenia energetických dráh priamo prepojených s orgánmi ľudského tela. Ich masírovaním pôsobíme na funkciu daného orgánu. Môžeme mu pomôcť očisťovať sa, dobyť energiou, či podporiť jeho spomalenú činnosť. V prípadoch zápalov je dokonca možné takýmto spôsobom ovplyvniť jeho vyliečenie. Metóde prirodzeného posilňovania organizmu – reflexnej masáži sa venuje už trinásť rokov.

Dokáže presne diagnostikovať

Pomáha ľuďom uzdraviť sa a dostať svoj organizmus do harmónie. Za liečiteľa sa však nepovažuje, tvrdí, že každý sa lieči sám. On dáva len ľuďom, ktorí majú záujem starať sa o svoje zdravie sami, akési smerové tabule, ktorou cestou a ako na to ísť. Ak si pacient zlepší svoj zdravotný stav, považuje to za jeho zásluhu. Práve pomocou metód a jeho rád sa mnohí pacienti dokázali zbaviť dlhoročných užívaní liekov, a dokonca aj antibiotík pri neliečiteľných chronických zápalových procesoch.

Mne dokázal z masáží nôh zistiť, že čakám dieťa. Dokonca mi určil i týždeň gravidity. Hoci som dva mesiace chodila k odbornej lekárke, ktorá na niečo podobné neprišla, iba mi dávala injekcie na obnovenie zastaveného cyklu. Vraj hormonálna porucha. No až keď som tvrdila, že som určite tehotná, priložením fonendoskopu na brucho to zrazu potvrdila. Počula som hlasné odozvy srdiečka vo vode niekoľkotýždňového malého stvorenia prichádzajúceho na svet.  Viete si predstaviť, ako v tej chvíli zbledla... A nebola som jediný takýto prípad. Veľa pacientov, ktorí sa k Zoltánovi Friederovi vracajú, mali s reflexnou masážou pozitívne skúsenosti. Tie potvrdili, že keď dokáže určiť presne diagnózu, je možné daný orgán týmto spôsobom podporiť v činnosti, a tak mu pomôcť aj vyliečiť sa.

Ako vníma odborný masér jednotlivé receptory, keď napríklad niektorý orgán zlyháva? „Cítim tam usadeniny kryštálov a solí, čo spôsobuje vznik rôznych hrbolčekov, vnímam aj tepelné rozdiely na danom mieste oproti okoliu. Podľa veľkosti a tvaru hrbolčekov dokážem posúdiť, v akom stave je daný orgán. Veľkú rolu tam hrá aj intuícia. V normálnom stave sú receptory mäkké, vzdušné, hladké,“ – vysvetľuje pán Frieder.

Masírovať sa môžete i doma navzájom

Pri masírovaní chodidiel dostane pacient od Zoltána Friedera i tzv. mapu chodidiel. Ide o nákres, kde počas vyšetrenia zaznamenáva stav jednotlivých orgánov i to, ako dlho a ktorým smerom treba jednotlivý orgán masírovať. „Ak sa chce pacient vyliečiť z rôznych ťažkostí, musí byť trpezlivý a vtedy je dobré, ak sa prevádzajú masáže receptorov aj denne. Väčšinou však ľudia nemajú čas chodiť pravidelne k odborníkovi. Na základe tejto mapy si môžu pomôcť doma navzájom. Na nákrese jasne vyznačím, čo sa má a čo sa nesmie masírovať.

Napríklad receptor srdca či pečene sa nemôže stláčať, lebo sa môže rozladiť celý organizmus až tak, že sa potom už len veľmi ťažko dáva dohromady. Práve v tej pečeni je zasa nazhromaždených veľa toxických a rezervných látok, ktoré by mohli zaplaviť telo a zdravotný stav veľmi zhoršiť. O tom všetkom však klienta na sedení poučím. Takže ak bude dodržiavať moje rady a držať sa nákresu, nemôže si ublížiť. Celá zostava masáže je totiž tak postavená, aby detoxikovala telo a dostala metabolizmus do rovnováhy. Keď sa celkový zdravotný stav takto upraví, potom sa hĺbkovo riešia jednotlivé ťažkosti orgánov.“

Súčasných ľudí najčastejšie postihujú problémy s pravou obličkou, ktorá reprezentuje vzťah k blízkym ľuďom. Navyše pijeme málo tekutín a tak nám obličky nestíhajú dostatočne odvádzať z tela odpady. Celkový stav organizmu však má pôvodnú príčinu v našej psychike. Preto sa Zotlán Frieder snaží ľudí naviesť k tomu, aby zmenili postoj k sebe samému a vyriešia si mnoho zbytočných zdravotných problémov.

Michelle Mattieligh - uverejnené v časopise Orientácia

späť