prihlásenie|registrácia |
0 Nákupný košík
kontakt - mapa - číslo účtu
Menu
Pyramída osobnosti - centrum sebarozvojaPyramída osobnosti - centrum sebarozvoja
Články

Témy

Sila mysle a ducha Vzťahy a láska Šťastie a zdravie Filozofia a mystika Nevysvetliteľné záhady Tajomná história


ALCHÝMIA VZŤAHOV = váš seriál o zlepšovaní svojich vzťahov: výber z kompletnej série o vzťahoch (CD A + B)
4/ AK CHCEŠ ZÍSKAŤ PRINCA NA BIELOM KONI - NAJSKÔR SA TY STAŇ PRINCEZNOU


Nikto nie je dokonalý
Na tejto úrovni existencie nie sme dokonalí vo svojom správaní = pretože sme tu dole na tomto výlete = zabudli = kto vo svojich podstatách naozaj sme a často sa preto tak dokonale nesprávame...
Najprv sa musíme sa naučiť prijímať takí, akí sme: vážiť si svoje telo – ako úžasne stvorený chrám pre našu dušu a ducha. Ak sa to podarí nám s nami samými – potom dokážeme mať radi aj druhých a aj našich partnerov s ich polaritami tieňov... Pretože žijeme vo svete hmotnej duality a nejde tu inak existovať, ako s dvomi proti sebe stojacimi protipólmi – vo všetkom tu prejavenými a naučiť sa ich pokojne príjímať vo svojej rozličonosti. Deň nemôže byť bez noci, radosť nerozlíšime bez smútku, nenadýchneme sa skôr než vydýchneme predchádzajúci nádych.. a tak to ide stále dokola. Prirodzenosť duality. Áno, my nie sme len anjelmi bez toho, aby sme v sebe nemali skrytú ich druhú polaritu – čertíc či až bosoriek .
Musíme sa na seba, ale aj na iných začať pozerať novým pohľadom. Každý, kto vidí v druhých ich pravú božskú podstatu. – pochopí, že tá už je v sebe samej v zmysle stvorenia dokonalá. Len naše ego vyrastajúce v tejto až príliš hmotnej súčasnej realite so značne dopletenými pravými hodnotami - na to často zabúda. Kým sa ono, čo tzv naše nižšie JA nespojí so svojím vyšším JA a neuvedomí si duchovnú podstatu univerza a aj seba samého = viac sa zameriava na tento pominuteľný svet plný rôznych lákajúcich pozlátok hmoty a bezduchých plytkých často až seba zničujúcich závislostí a zábaviek. Ale pritom si všetci sťažujú = že nedostávajú tieto božské kvality služby, oddanosti a hlbšej lásky od druhých. Kritizovanie ide ľahko, ale ťažšie sa nám už pracuje na sebe samých...


Najprv sa nauč bezpodmienečne dávať, aby si mohla získať
Takže ak chceme božské kvality dostávať vo vzťahoch od našich partnerov, musíme sa ich naučiť najprv sami zo seba vydolovať na povrch a začať dávať druhým. Tým sa výrazne meníme a až potom si takých podobných partnerov na základe našej vnútornej magnetickej príťažlivosti k sebe oveľa rýchlejšie pritiahneme.
Pokiaľ takto na sebe nepopracujeme a nenájdeme vlastnú rovnováhu vo svojom božskom strede a tým aj plné sebauspokojenie – partneri, ktorých stretneme - budú neraz naším boľavým zrkadlom - aby sme cez nich videli, čo vlastne sami v sebe nevieme spracovať, čo nevieme akceptovať, k čomu nevieme ešte zaujať dostatočné stanovisko a čo nás neustále hnevá, rozrušuje, zraňuje a oslabuje. Lebo našou úlohou je tu nielen zmúdrieť a poučiť sa z prežitých skúseností, ale aj vnútorne zosilnieť a nájsť z problémových situácií východisko. Pritom nerobíme chyby, za ktoré by sme sa mali hanbiť a strácať sebadôveru, lebo v danej chvíli sa každý snaží veci riešiť najlepšie ako práve vie a chápe. Ale máme hľadať spôsoby, ako veci urobiť lepšie. To je prirodzený vývoj vedúci k uvedomeniu si našej božskej dokonalosti.

A tak – keď sa konečne pre naše dobro a pochopenie vývoja začneme pozerať na veci inak, zistíme, že každá skúška či problém je vlastne darom, lebo pri ich zdolávaní rastieme a zdokonaľujeme sa.
Preto nás z tohto uhla pohľadu aj ťažké a neharmonické vzťahy môžu veľa naučiť a mali by sme byť aj za ne vďační. A čo nám vlastne zrkadlia? A ako tomu zrkadleniu porozumieť? Ako sa z neho poučiť? To si povieme nabudúce.

                                       článok od MIchelle bude uverejnený v Jasnovidke: 4/2019

Doplňte si článok nasledujúcou meditáciou:  jej ukážku nájdete na: 
ukážka z CD III – Objavenie božskej lásky v sebe a najdenie svojej spriaznenej duše
Nájdenie zdroja božskej lásky v sebe samom:
http://www.youtube.com/watch?v=671b_ylemA8&feature=related

CD je možné objednať aj cez internet : popisky a audio-ukážky zo všetkých CD:  www.pyramidaosobnosti.sk/e-shop-audio-cd

späť