prihlásenie|registrácia |
0 Nákupný košík
kontakt - mapa - číslo účtu
Menu
Pyramída osobnosti - centrum sebarozvojaPyramída osobnosti - centrum sebarozvoja
Články

Témy

Sila mysle a ducha Vzťahy a láska Šťastie a zdravie Filozofia a mystika Nevysvetliteľné záhady Tajomná história


ALCHÝMIA VZŤAHOV = váš seriál o zlepšovaní svojich vzťahov: výber z kompletnej série o vzťahoch (CD A + B)
3/ NÁŠ SVET SKRYTÝCH TIEŇOV

Váš seriál o zlepšovaní svojich vzťahov od Michelle Mattieligh z Pyramída osobnosti – centra sebarozvoja
ALCHÝMIA VZŤAHOV = výber z kompletnej série CD A + B o vzťahoch a zo seminárov o vzťahoch a zdovolenky pri mori

Raz na jednej konzultácii sa mi sťažovala jedna dáma značne rozhorčene na svojho manžela. Veľmi neľútostne sršala množstvom výčitiek na človeka, s ktorým žila pod jednou strechou, akoby bol náhle cudzí a vari aj najhorší na svete. Nevedela prijať jeho vraj rastúce negatívne stránky povahy, ktoré ju čoraz viac rozrušujú a to už podľa nej ďalej nezvláda. Vraj sa ich láska začína premieňať na nenávisť a jej posledná veta mi stále znela v ušiach: „...čo s tým? No poraď, čo mám s tým robiť? Kde sa vytratila naša láska?“ Dnes sa ma to pýta čoraz viac ľudí a čoraz skôr v ich mladých vzťahoch... poďme sa pozrieť na to - čo s tým včas môžeme spraviť, aby nás naša láska napĺňala a nie rozhorčovala.

Všetci tu máme podľa našich skúseností z minulosti rôzne návyky správania. Mnohé si neraz až priam hýčkame celý život a vykrikujeme: „...ja sa nezmením len za to, že ty to chceš... ja zostanem celý život takýto a neskúšaj ma meniť...“ Ak sú deštrukčné - tak blokujú náš rast. Sú to vlastne naše energetické vzorce správania. Najhoršie je, že sami to nevidíme, lebo nemáme dostatok energie pre pochopenie súvislostí a videnia reality v jej skutočnom rozmere. Veci zľahčujeme, alebo naopak zbytočne sťažujeme a často odmietame riešiť a baviť sa o nich. Potom sme ešte viac tvrdohlaví, manipulatívni, či jedovatí. Neraz tí, ktorí s nami žijú, to prestávajú jedného dňa zvládať. A vo vzťahoch začína vzájomné osočovanie, kde sa neustále vina za všetko hádže spravidla vždy na toho druhého.

Naša skrytá temná stránka
Našej negatívnej polarity sa obvykle bojíme. Svoje temné stránky, ktoré volali dávni šamani démonmi, skrývame, nechceme si ich priznať a utekáme pred nimi. Hanbíme sa za ne a odmietame ich. Prežívame strachy z toho, že by ich mali naši blízki, na kom nám záleží, objaviť. Keď sa takto naša energia stiahne dovnútra, chýba nám na realizáciu vecí a dosahovanie svojich snov a túžob. Vyzeráme pred druhými ako slabí a neschopní a to nás sťahuje ešte viac.
Žijeme však v dualite. Táto hmotnosť a úroveň bytia sa prejavuje ako polaritná a vieme, že bez dňa by nebola noc, bez výdychu zas ďalší nádych, bez svetla by sme si neuvedomovali temnotu. Tá temná stránka v nás, je teda prirodzená protipólová energia našich vlastností, ktoré prejavujeme, lebo ich nepovažujeme za zlé. Zlé však v tom vyššom božskom ponímaní nie je predsa nič stvorené. Všetko je tu pre nejaký účel a pre vyrovnávanie kozmickej rovnováhy. Polarity je v hmotnosti prirodzený zákon existencie. Musíme sa už konečne naučiť mať k nej zdravý postoj.
Veľa krát zabúdame na dualitu v tejto realite. Môj názor je - že všetci máme v sebe anjela aj čerta. Nech sa na to pozrieme z akejkoľvek stránky. Čím si to viac dokážeme priznať a pozrieť sa na tie naše svetlé a temné stránky z nadhľadu, tým ľahšie ich dokážeme v krízových situáciách zvládať a tak aj s humorom oslobodiť sa od ich vplyvov. Ak ich prijmeme na sebe, ľahšie tak cez seba a svoje slabosi pochopíme druhých – ktorí sa nám neraz podobajú v našich slabostiach práve na základe príťažlivosti rovnorodého.
Prečo ľudia nechcú akceptovať svoje temné stránky či integrovať ich do svojho života? Lebo im to nabúrava ich ilúzie dokonalosti o sebe samom a problém s tým má naše ego. Ľudia radšej vymýšľajú zložité hry s rolami obetí a ubližovaní, alebo s hádzaním viny na iných, než aby si priznali chyby a nedokonalosti, ktoré sa majú učiť spracovávať. Robia to vtedy, keď majú voči sebe samým málo sebaúcty a sebalásky. Lenže potom si nemôžu vážiť ani druhých a vedieť ich bezpodmienečne milovať. Majú stále kopu požiadaviek, vydieraní, manipulácii a keď nimi nič nedosiahnu – potom zas veľa osočovaní a vyčítaní. Ale je to jeden uzavretý kolotoč, ktorý nedá našej láske dýchať, a tak ju postupne dusí až to po čase nevydrží a rozpadne sa.

Odhaľujúce partnerské zrkadlenia
Náš partner je nám vlastne úžasným zrkadlom. Zrkadlí nám naše hlboko pochované temné stránky, ktoré nechceme my vidieť a akceptovať, ktoré si skrátka neuvedomujeme. Vesmír to vie vždy tak rozkošne zariadiť, že si „záhadne“ priťahujeme k sebe partnerov, ktorí nám zrkadlia presne to, pred čím chceme utiecť, voči čomu bojujeme či vzdorujeme, alebo nemáme dobré postoje, správne reakcie, ale aj to - čo máme v sebe nevysporiadané, alebo aj neprežité bez poučných skúseností. Takže nám naši partneri tvoria čosi ako plátno, ktoré máme nastavené pred naše osobné vnútorné von vyžarujúce premietačky. Keď náš vysielaný obraz vibrácii, teda energií rôznych postojov a názorov letí do vesmíru bez prekážky, nevidíme to, neuvedomujeme si ich. Rozplynú sa kdesi tam v nekonečne. Až keď nám pred premietačku rôznych vnútorných svetelných vĺn postavia nejakú hmotnú prekážku = plátno v podobe druhej osoby, zrazu sa nám to na nich premietne ako v kine. Naše skryté nevysporiadané veci vychádzajú na povrch a hnevajú nás zviditeľnené na to druhom, lebo s nimi ešte nemáme tie správne skúsenosti a harmonizujúce zmierujúce poznanie. Keď s ním potom nespolupracujeme a nesnažíme sa tieto odzrkadlené tienisté stránky spoločne riešiť, ale partnera osočujeme až časom odháňame - tak strácame drahocennú možnosť zdokonaľovať sa a rozvíjať.

Prečo nemáme partnerov kritizovať
Pri zrkadlení musíme prestať partnera kritizovať a ponižovať za čosi, s čím sme my nespokojní. Nemá to absolútne žiaden zmysel.  Len ho tak od seba odoženieme, no v sebe, či v našom vzťahu nič nevyriešime. Ak sa chceme pohnúť z miesta, najprv je potrebné, aby sme z neho stiahli naše projekcie do neho premietané. Uvedomením si ich vyriešime pokojne svoje vnútorné konflikty so sebou samým a našimi predstavami o tom, ako by sme chceli vyzerať my v očiach druhých, ale aj o tom, ako by mali oni byť dokonalí a spájame sa skutočne so svojou božskou podstatou. Tá akceptuje všetkých a všetko vo svojej úžasnej rôznorodosti. Dokonca ju tá našu rôznorodosť až fascinuje, lebo sa má veľa čo od iných učiť, alebo s nimi kadečo nové zažiť ako osobnú skúsenosť, a aj preto sem dole do hmoty chodíme.
Keď sa s naším pochopením dostaneme až sem, získame úplne iný pohľad na bolesti či ubližovania – ktoré nám svet uštedril, lebo už vieme, čím a prečo sme si ich práve my pritiahli do našej reality. A tak tie rôznorodé prejavy druhých prestaneme brať tak smrteľne vážne, či urážlivo. Získame nad nimi nadhľad a pokoj, alebo sa prikloníme k humoru a budeme sa vedieť na nich aj uvoľnene zasmiať.
Tak sa ľahšie zbavujeme bolestí a zranení, ako aj rôznych pocitov krívd z rozchodov a to nám pomáha očisťovať sa zo starého a rýchlejšie sa otvárať novému.
Emocionálna nižšia láska ega vychádza zo sveta žiarlivostí, ale vyšší level lásky už zo srdca. Takáto láska je založená na pochopení školy učenia a prežívania, ktorá je postavená na radosti a hravosti a treba ju vedieť vo všetkom nájsť. Vedieť teda žiť a tvoriť s radosťou a hravosťou všetko, čoho sa dotkneme. V každom okamihu, v každej situácii, lebo nič k nám neprichádza náhodne. Ani napríklad to, že ste práve dočítali tento článok, alebo že máte niekde byť a prežívať tam svoju existenciu plne vedome. 

Toto poučenie som dostala priamo od delfínov,
s ktorými som mala možnosť neraz sa priamo stretnúť, komunikovať a hrať.
A mám ho odovzdávať ďalej. Až ľudia namiesto urážania sa vo vzťahoch a nekomunikovania pochopia, že nejaká nedokonalosť partnera im ukazuje – ako s touto energiou narábať a pracovať v sebe a potom to vyjadrovať von cez seba, vzťahy by sa nám zbytočne nerozpadali a my by sme cez ne kvitli a rozvíjali sa, aj keby sme v nich riešili nejaké problémy.

článok od MIchelle uverejnený v Jasnovidke: 3/2019

..

Ak chcete lepšie pochopiť vaše vzťahy – vypočujte audio ukážky z dvoch CD-A + B venovaných vylepšeniu svojich vzťahov na web: 
www.pyramidaosobnosti.sk/e-shop-audio-cd

              

..

späť